چگونه جمعبندی 3 روز یکبار را انجام دهیم؟
چگونه جمعبندی 3 روز یکبار را انجام دهیم؟
تا به اینجا متوجه شدیم که جمعبندی سه روز یکبار چیست؛ درباره روش اجرای جمعبندی 3 روز یک بار شما باید از آزمونهای جامع استفاده کنید. آزمونهایی که از کل محتوای کتابهای درسی طرح شدهاند. در اینجا شما 3 روز زمان دارید برای جمعبندی که هر سایت یا مشاوری به سبک خود درباره آن آموزش میدهد اما تقسیمبندی زمانی که من همراه با دانشآموزانم تست کردهایم به این صورت بوده که این سه روز را به دو پارت تقسیم خواهیم کرد.
پارت اول مربوط به محک است و مدت زمان آن هم نصف روز است. شما نصف روز را وقت خواهید گذاشت و به سراغ حل اولین آزمون خود خواهید رفت. در پارت اول یعنی حل آزمون موظف هستید که فضای کنکور را برای خود شبیه سازی کنید؛ یعنی آزمون را صبح برگزار کنید و تمامی سوالات را بهصورت زماندار حل کنید. زمانی که آزمون شما به پایان رسید نیاز به استراحت دارید و سعی کنید که تا جایی که نیاز دارید استراحت کنید.
بعد از رفع خستگی اصل کاری شروع خواهد شد که همان تحلیل آزمون است؛ به سراغ پاسخنامه آزمونی که از خود گرفتهاید باید بروید و تک تک سوالات را بررسی کنید، چه سوالاتی که درست حل کردهاید و چه سوالاتی که بیپاسخ یا اشتباه بوده است. اگر هم روش تحلیل آزمون را نمیدانید نگران نباشید زیرا در مقاله تحلیل آزمون در 6 مرحله به صورت حرفهای این روش را آموزش دادهام و مشکل شما حل خواهد شد.
طبق این توضیحات باید دو و نیم روز را به تحلیل یک آزمون اختصاص دهید که اتفاقا اولین ایرادی که این روش دارید مدت زمان تحلیل است که برای عدهای میتواند مناسب باشد و برای عدهای دیگر نه.
یادتان باشد هیچچیز مطلقی وجود ندارد، یعنی در تمامی جهان هیچچیز نمیتواند بازدهی صد در صد داشته باشد و روش جمعبندی سه روز یکبار قلمچی هم از این قاعده مستثنی نیست. در این قسمت فواید این روش را بررسی خواهیم کرد و در قسمت بعد معایب و درنهایت روش مطلوب برای بازدهی بیشتر هم بحث خواهد شد.
اولین فایده روش جمعبندی سه روز یکبار، شبیهسازی فضای کنکور برای داوطلب است؛ شما درصورتی که این روش را جوری اجرا کنید که فرض کنید دقیقا سر جلسه کنکور هستید، در کنترل استرس شما در روز کنکور بهشدت میتواند مفید باشد.
دومین فایده این روش هم افزایش قدرت و سرعت تستزنی است؛ همانطور که اشاره کردیم، در پارت اول یعنی حل آزمون، شما باید تستها را زماندار حل کنید و با اجرای صحیح این قانون، سرعت تستزنی و قدرت تستزنی شما هم تا حدودی افزایش خواهد یافت و باعث افزایش قدرت مدیریت زمان آزمون شود.
سومین فایده این روش هم یافتن نقاط ضعف است که در هر دو مرحله روش جمعبندی سه روز یکبار رخ خواهد داد؛ زمانی که در مرحله حل آزمون هستید در صورتی که در چند آزمون متوالی در یک مبحث خاص نتوانستید سوالات را حل کنید نقطه ضعف شما پیدا خواهد شد و با بررسی متوالی پاسخ تشریحی آن بخش، میتوانید نقاط ضعف خود را پوشش دهید.
ایرادات روش جمعبندی سه روز یکبار
خب اما ایرادات روش جمعبندی سه روز یکبار چیست؟ اولین ایرادی که این روش دارد، این است که به تنهایی پاسخگو نیست و کسی که جمعبندی در قالب درسنامه را بهدرستی انجام نداده باشد نمیتواند در این روش بازدهی خوبی کسب کند. ایراد دوم هم مربوط به سلایق متفاوت داوطلبان است؛ به عنوان مثال آزمون سراسری رشته تجربی 270 سوال دارد، کنکور ریاضی 235 سوال و کنکور انسانی هم 280 سوال. تعداد سوالات در هر گروه متفاوت است پس قاعدتا زمان تحلیل هم باید متفاوت باشد.
اما اصل کاری سلیقه داوطلب است، شاید برای تحلیل یک نفر یک روز، نفر دیگر دو روز و نفر دیگری هم بیشتر از 2 روز زمان نیاز داشته باشد. پس با این استدلال روش تحلیل میتواند برای هر شخصی با هر سلیقه متفاوت باشد. پس با این توضیحات بیش از حد خود را درگیر زمان تحلیل نکنید که جمعبندی دو روز یک بار باشد یا سه روز یک بار که در ادامه هم درباره زمان تحلیل توضیحات بیشتری خواهم داد.