روش های بهینه سازی سئو محلی
روش های بهینه سازی سئو محلی
خوشبختانه، چندین مرحله ساده برای آمادهسازی وبسایت در جستجوی محلی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید سایت خود را در صفحه نتایج جستجو بالا ببرید. سئوی محلی با گوگل مپ آغاز میشود که باید آدرس شرکت خود را در آن ثبت کنید. اطلاعات تماس و مکان شما بهروز باشد تا آنجا که شما بر روی Google maps و جستجوها ظاهر شوید. توصیه میشود آدرس و مشخصات کسبوکارخود را به همراه کد شهر و کد پستی در وبسایت درج کنید تا گوگل بهتر بتواند رابطه میان گوگل مپ و وبسایت را درک کند.
راهکار دیگر برای سئوی محلی استفاده از گوگل بیزینس است که امکان درج آدرس، نام و مشخصات شرکت را میدهد؛ درج آدرس در گوگل بیزینس یکی از معیارهایی است که گوگل برای نتایج جستجوی محلی خود استفاده کرده و بنابراین تأثیر بسیار خوبی در سئوی محلی دارد (البته این ابزار به دلیل مسائل تحریم در ایران پشتیبانی نمیشود).
داشتن سئوی محلی بسیار مهم است. داشتن مکان هدفمند در صفحات عنوان، تگها و در توضیحات متای صفحه لازم است؛ از آنجا که صفحاتی که عناوین آنها دارای کلمات کلیدی جغرافیایی میباشد، در نتایج جستجوی محلی رتبه بالاتری دریافت میکنند، به عنوان مثال در هنگام جستجوی عبارت «طراحی سایت» در گوگل، اگر مرورگر موقعیت کاربر را در تهران شناسایی کند، صفحات دارای عناوین کلمه تهران مانند «طراحی سایت حرفه ای» شانس بیشتری را برای دریافت جایگاه مناسبتر دارند. همچنین جاگذاری نقشه مکان خود بر روی صفحه تماس خود نیز به رتبهبندی سئوی محلی کمک میکند.
از جنبه سئوی محتوا، بر روی کلمات کلیدی محلی تمرکز کنید. به عنوان مثال، به جای تمرکز کردن تنها بر روی کلمه «رستوران»، بر روی «رستوران در تهران» تمرکز کنید. این امر هم رتبهبندی سئوی کلی و هم رتبهبندی سئوی محلی را ارتقا میدهد. بنابراین باید روی کلمات کلیدی که در آنها به محل جغرافیایی شما اشاره دارد، هدفگذاری کنید و این امر تأثیر قابل توجهی در سئوی محلی شما خواهد گذاشت.
یکی از بخشهای مهم سئو سایت، لینکهای خارجی است. این به معنای ایجاد پروفایلها و لینک دادن به وبسایت خود در دایرکتوریها و سایتهای معتبر است. کسب لینکهای مناسب و واقعی از سایتهای مرتبط با حوزه کاری خود و با هدفگذاری بر روی عباراتی که به مکان جغرافیایی شما اشاره شده، تأثیر زیادی را در سئوی محلی خواهد داشت. این مرحله سادهای است که بسیاری از افراد انجام نمیدهند.
برای بهینه سازی سئو محلی کار اضافهتری قرار نیست انجام دهید. تنها باید همان روشهایی که برای بهینهسازی سایت به کار میبردید، حالا با کمی ظرافت برای عبارتهای محلی به کار ببرید. در ادامه مراحل سئو محلی چیست را مرور میکنیم:
تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی را میتوان مهمترین بخش سئو محلی دانست. اگر عبارتهایی که کاربران منطقه جغرافیاییتان برای جستجوی کسبوکارهایی مثل شما را جستجو میکنند، درست حدس بزنید، بخش زیادی از کار شما انجام شده است. برای پیدا کردن این عبارتها در قدم اول باید به طوفان فکری بپردازید. به این فکر کنید که اگر خودتان دنبال یک سرویس خاص در شهرتان بگردید، چه چیزی را جستجو میکنید. یک پیشنهاد مناسب استفاده از عبارتهای «سرویس در منطقه جغرافیایی» است.
به جای کلمه سرویس خدمات خود را و به جای منطقه جغرافیایی، شهر خودتان را بگذارید. این عبارتها معمولا بیشترین جستجو را توسط کاربران دارند. علاوه بر این میتوانید با جستجوی همین عبارت در گوگل، از پیشنهادات گوگل هم برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید. تحلیل رقبا و همچنین کمک گرفتن از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی هم در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند.
ثبت مکان در گوگل مپ
قبل از پرداختن به این مرحله لازم است اشاره کنیم که مهمتر از ثبت مکان در گوگل مپ، ثبت آن در سرویس Google My Business است. اما از آنجا که این سرویس برای کاربران ایرانی مسدود شده میتوانید به همان گوگل مپ اکتفا کنید و محل دقیق کسبوکار خود را به همراه اطلاعاتی مثل شماره تماس، ساعات باز و بسته شدن را به همراه تصاویری از محل آن ثبت کنید.
استناد به کسبوکار
استناد به کسبوکار شما یعنی ذکر نام، آدرس و شماره تلفن آن در سایتهای مختلف. هرچقدر استنادهای بیشتری برای کسبوکار شما بهخصوص در بین سایتهای محلی وجود داشته باشد، گوگل راحتتر میتواند آن را شناسایی کنید. برای ایجاد استنادهای سعی کنید اطلاعات کسبوکار خود را در سایتهای آدرس، نیازمندیها و دستهبندی مشاغل وارد کنید. همچنین سرویسهایی که برای پیداکردن مشاغل ایجاد شدهاند، در این زمینه به شما کمک خواهند کرد. مثلا اگر صاحب یک هتل هستید، حتما در سرویسهای جستجوی مکانهای اقامتی، هتل خود را ثبت کنید.
سئو داخلی برای کلمات کلیدی محلی
برای انجام سئو داخلی کلمات کلیدی محلی لازم است به برخی نکات توجه ویژه نشان دهید. در ابتدا باید ساختار سایت برای سئو محلی بهینه کنید، این بدین معنا است که باید برای هر کدام از موقعیتهای جغرافیایی که در آن فعالیت دارید، یک صفحه فرود جداگانه بسازید و آن را برای عبارت محلی همان مکان بهینه کنید. مثلا اگر شما رستوران با چندین شعبه در شهرهای مختلف دارید، باید برای هرکدام از عبارت های رستوران در اصفهان یا رستوران در شیراز و... یک صفحه فرود ساخته و آن را برای عبارت موردنظر بهینهسازی کنید.
علاوه بر این باید اطلاعات سایت خود در گوگل مپ را در قسمت فوتر صفحه اول سایت نمایش دهید. این به گوگل و کاربران کمک میکند، موقعیت شما را بهتر شناسایی کنند. ابزار دیگری که برای سئو محلی به شما کمک میکند، ایجاد اسکیما سئو محلی است. اسکیما یا داده های ساختار یافته به گوگل کمک میکند اطلاعات دقیقتر و جزئیتری در مورد سایت شما بدست آورد. برای سئو محلی هم اسکیمای خاص آن وجود دارد که بهتر است حتما از آن استفاده کنید.
سئو خارجی
برای فعالیتهای سئو خارجی سایتتان باید لینکسازی خود را روی کلمات کلیدی محلی متمرکز کنید، بدینترتیب که انکرتکست ها را از کلمات کلیدی محلی انتخاب کرده و همچنین باید از سایت های محلی لینک بیشتری دریافت کنید.
نکات سئو محلی (local seo)
در سئو محلی باید به جزییات زیادی توجه کنید، جزییاتی که گاه خارج از سئو محلی هم قرار دارند اما روی آن تاثیر دارند. در ادامه تعدادی از نکات آن را مرور میکنیم:
سایتتان را موبایل فرندلی کنید
قبل از آنکه سایتتان را برای سئو محلی بهینه کنید، مراقب باشید که برای دستگاههای گوشی موبایل به خوبی نمایش داده شود. چراکه اغلب جستجوهای محلی با استفاده از گوشی های موبایل انجام میشود. در نتیجه اگر سایت شما موبایل فرندلی نباشد، هیچ سودی از سئو محلی نخواهید برد.
به نقد و نظرات مشتریان توجه کنید
در سئو محلی باید روی نظرات و بررسیها هم سرمایهگذاری لازم را انجام دهید. امروزه کاربران اینترنت پس از جستجوی کسبوکارها، برای انتخاب آنها به نظرات دیگر کاربران توجه میکنند. از اینرو نظرات و بررسیهای مثبت از سوی مشتریان شما در فضای اینترنت میتواند کمک زیادی به بالابردن ورودی سایت شما بکند. سایتهای نظردهی، نظرات سایت خودتان و قسمت نظرات گوگل مپ در این زمینه به شما کمک خواهند کرد.
دیگر بخشهای سئو را فراموش نکنید
هرچقدر هم که کسبوکار شما محلی باشد، نباید فقط به سئوی محلی تمرکز کرده و از بهینهسازی سایت برای دیگر کلمات کلیدی غافل بمانید. توجه داشته باشید که آنچه باعث شهرت برند و محبوبیت سایت شما میشود، محتوای کاربردی و مفید است. اگر کاربران پس از ورود به سایت شما، محتوای مفیدی بدست آورند، با آن تعامل برقرار میکنند. در غیر این صورت آن را به سرعت ترک خواهند کرد.