شروع برای کنکور 1401 ، محکم و مقتدرانه
شروع برای کنکور 1401 ، محکم و مقتدرانه
شاید الان که این متن رو میخونی تو دورترین نقطه مرزی ایران باشی یا شاید شمال شهر تهران! فرقی نمیکنه کی هستی و کجا هستی، کنکور معیار سنجش تو برای ورود به دانشگاه و رقم خوردن آینده تحصیلی تو هست. از الان باید دنبال راهکارهایی باشی که به بهترین نحو برای این آزمون بزرگ زندگیت آماده شی و یک شروع قوی برای کنکور داشته باشی.
من می خوام اینجا یاد بگیری که چطور یک شروع طوفانی برای کنکور داشته باشی و از شکست هیچ ترسی نداشته باشی، دنبال این نیستم که از بَدیهیات بهت بگم، روشهای درس خوندن و تست زنی و… رو با یه سرچ کوچیک همه جا حتی تو همین سایت محصل ایرانی میتونی پیدا کنی. من میخوام کمکت کنم که تا آخر این مسیر بدون ذرهای وقفه برای رسیدن به آرزوهات بجنگی. پس اگر برای اهدافت ارزش قائل هستی تا آخر همراه من باش.
از همون اول جدی باش
یک سال وقت داری که نشون بدی چند مرده حلاجی، این حرفها که اگر از اول زیاد تلاش کنی خسته میشی رو بنداز دور! اگر میخوای موفق بشی باید از اول جدی شروع کنی، محکم و مقتدارنه.
اول و آخر سال نداره، هر بازه زمانی از سال کنکور اهمیت خودش رو داره و نباید زمانی رو به سادگی از دست بدی، حواست باشه رقبای زیادی داری بنابراین خودت رو از چرخه رقابت خارج نکن.
سعی کن امسال که مهم ترین سال زندگی تو تا به این لحظه هست زیاد درگیر آزمون و خطا نشی و از نظرات کسایی که از تو تجربه بیشتری دارن استفاده کنی تا بهترین مسیر رو پیش روی خودت قرار بدی.
خوشبختانه یا متاسفانه سیاهی لشکرهای کنکوری زیاد هستن، کسایی که وسط راه جا میزنن و ادامه نمیدن، کسایی که با یکی دو دفعه تلاش کردن و نتیجه نگرفتن ناامید میشن. پس اگر تو جزو نفراتی باشی که تو مسیرت تداوم داشته باشی و با تمام وجود تلاش کنی اطمینان میدم در آینده خیلی نزدیک رو صندلی یکی از بهترین دانشگاههای کشور نشستی.
احتمالا وقتی که درس خوندن رو برای کنکور شروع کنی میبینی همه چیز طبق برنامه پیش نمیره…
خیلی ها اینجور مواقع ناامید میشن و آرزوهاشون رو رها میکنن
اما دوست دارم تو یکی از اونها نباشی.
این دنیا پر از آدم هایی هست که روزی آرزوهای بزرگی داشتن اما یک جایی کم آوردن یا شایدم زمین خوردن اما دیگه پا نشدن...
انگیزه نیاز نیست، یالا شروع کن
مطمئناً هیچ کار دراز مدتی رو نمیشه بدون انگیزهی کافی و تشدید شونده انجام داد ولی یک واقعیت مهم هم این هست که حداقل برای شروع، هیچ نیازی به انگیزه نیست. میشه، علیرغم آمادگی زیاد و انگیزه کافی کار رو شروع کرد و منتظر اومدن انگیزه موند ولی در هر صورت کار رو انجام داد.
طبق قانون نیوتن دو نوع اینرسی وجود دارده: «اینرسی سکون» که در اون جسم تمایل داره به حالت سکون باقی بمونه و «اینرسی حرکت» که جسم متحرک تمایل داره به حرکتش ادامه بده و جالب اینجاست که این قانون در مورد تنبلی کاملاً صادق هست.
یعنی اگر شما تحت تأثیر اینرسی تنبلی، از انجام کار طفره برید مثل جسم ساکن، دوست دارید در همون وضع بمونید و اون رو تغییر ندید. اگر در حالت فعالیت و تلاش باشید باز هم دوست دارید ادامه بدید. نکته مهم اینجاست که کافیه ما به این واقعیت آگاهی داشته باشیم و با کمی انرژی اولیه، اینرسی خودمون رو از تنبلی و تعلل به اینرسی نظم و فعالیت تبدیل کنیم، اونوقته که تمایل عجیبی به حرکت و فعالیت و درس خوندن داریم.
خب حالا آماده هستید که این باور جدید رو برای کارهایی که دائماً به تاخیر میندازید و دلیل اون رو نداشتن انگیزه میدونید به کار ببندید؟ انگیزه نمیخواد، یالا شروع کن!
ذهنیت برنده برای شروع کنکور
یکی از اصلی ترین کار هایی که برای شروع یک پروژه انجام بدید این هست که روی ذهنیت خودتون کار کنید. داشتن ذهنیت برنده میتونه از مهم ترین رکن های رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای باشه. داشتن ذهنیت برنده در طول مسیر به شما اجازه نمیده که با به اصطلاح شکست هایی که میخورید جا بزنید و ادامه مسیر رو رها کنید.
در کنار ذهنیت برنده باید صبور بودن رو در خودتون رشد بدید. شما نمیتونید از همین روز های ابتدایی منتظر نتایج شگفت انگیز باشید، این نتیجه در طول زمان و در ادامه مسیر برای شما اتفاق میوفته، البته به این شرط که در طول این مدت که پیشرفت چشم گیری به دست نمیارید، از ادامه دادن جا نزنید و ادامه بدید.
توصیه مهم دیگه برای شروع کار این هست که سعی کنید جدای از داشتن تلاش و اراده زیاد، در مسیر درست قدم بردارید، یعنی اینکه آزمون و خطا انجام ندید و تلاش خودتون رو بر روی روش های امتحان پس داده شده اختصاص بدید.
تنها کاری که میمونه این هست که هدف خودتون از شرکت در کنکور بدونید و با قدرت حرکت کنید، مطمئن باشید در طول مسیر اتفاقات مثبت چشم انتظار شما خواهند بود.
منابع خوب رو به همراه مشاور کنکور، کنکورآباد تهیه کن
اگر دنبال کننده سایت کنکورآّباد باشی و مقالات دیگه سایت رو مطالعه کرده باشی، متوجه شدی که تاکید تیم مشاوره موسسه کنکورآباد بر این موضوع بوده است که همیشه توجه اول و اخر شما بر روی کتاب درسی باشه.
البته که این تاکید از روی سلیقه شخصی نیست، چیزی هست که در واقعیت و در کنکور های سراسری سال های اخیر شاهد تاکید طراح بر روی کتاب درسی بودیم. این موضوع هم از زمانی پر رنگ تر شده که موسسات مختلف صحبت از تکنیک ها و فرمول های خفن برای رسیدن به پاسخ تست در کمترین زمان ممکن رو مطرح کردن. چیزی که بیشتر شبیه به افسانه هست و اگر شما به جای تمرکز بر روی مفاهیم هر یک از مباحث درسی به سراغ این فرمول ها برید، مطمئنن نتیجه نمیگیرید.
اما مسئله ای که وجود داره شما برای تست زنی به طور حتم نیاز به یک منبع کمک آموزشی دارید. توجه کنید که تاکید ما بر روی فقط داشتن یک منبع کمک آموزشی برای هر درس هست. شما وقتی برای برای یک کتاب درسی، چند منبع کمک آموزشی داشته باشید، در زمان محدود سال کنکور، نمیتونید تمام کتاب ها رو مطالعه کنید و این عدم مطالعه در طول زمان باعث نا امیدی شما میشه و هیچ سودی برای شما نخواهد داشت.
دقت کنید برای انتخاب منبع کمک آموزشی، منبعی رو انتخاب کنید، که از نظر تست به شدت غنی باشه و جدای از تست های سراسری، تست های تالفیی هم سطح با کنکور های اخیر رو هم برای شما پوشش داده باشه.
جدای از تست، یک منبع کمک آموزشی خوب، باید درسنامه کامل و جامعی هم داشته باشه تا در صورتی که از کتاب درسی متوجه عمق یک مبحث نشدید، بتونید سراغ درسنامه کتاب کمک آموزشی خودتون برید.
باز هم تاکید کنیم که برای هر کتاب درسی، منابع خودتون رو به شدت محدود کنید.
راهی برای سنجش محتوای علمی خودتون
در طول مسیر کنکور باید سطح علمی خودتون رو بسنجید، این امکان وجود داره که طبق یک برنامه ریزی استاندارد ساعت زیادی رو برای مطالعه کردن اختصاص بدید اما در مسیر اشتباه باشید و یا مثلا روش مطالعه فلان درس رو اشتباه انجام بدید. شرکت در آزمون های آزمایشی در فواصل زمانی مشخص به شما کمک میکنه تا در طول مسیر از کم و کاستی های خودتون بیشتر آگاه باشید و همین طور باعث میشه فضای شرکت در کنکور سراسری رو در طول مسیر بارها تمرین و تکرار کنید و با اون غریبه نباشید
بنابراین توصیه ما به شما این هست که به کمک شرکت در آزمون های آزمایشی سعی کنید نقاط اشتباه و تاریک کارتون رو شناسایی کنید و سعی داشته باشید با ساختن روتین های کوچک روزانه در پی مرتفع کردن این نقاط ضعف باشید.
درست مطالعه کنید و درست تست بزنید
مسئله ای که وجود داره این هست که شما زمانی که برای مطالعه کردن اختصاص میدید رو درست ازش استفاده کنید. یعنی بلد باشید و بدونید که هر درس رو چطور باید مطالعه کنید. بدونید که مباحث درس عربی با مباحث درس دین و زندگی تفاوت داره و یا مطالعه مبحثی مثل آرایه های ادبی و یا قرابت معنایی مثل مطالعه معنی لغات و تاریخ ادبیات نیست. این تفاوت ها در رویکرد شما در مواجه شدن با تست های هر درس تفاوت ایجاد میکنه و باعث رشد هر چه بهتر و بیشتر شما میشه
این قضیه در مورد تست و تست زنی هم صدق میکنه، اینکه از تفکر درصد گیری در تست زنی فاصله بگیرید و به این درک برسید که تست های آموزشی که بخش اعظمی از تست زنی شما رو شامل میشه، صرفا برای یادگیری و آشنایی هر چه بهتر و بیشتر شما برای مباحث مختلف درسی هست و نه هیچ چیز دیگه ای.
ما در مقالات مختلف روش مطالعه اصولی و صحیح هر درس رو به شما آموزش دادیم و همین طور مقالات بسیار خوبی در زمینه تست زنی منتشر کردیم و شما رو دعوت میکنم حتما از این مقالات کاربردی برای پیشرفت و داشتن روند رو به رشد خودتون در سال کنکور حتما استفاده کنید.
برنامه داشته باش
هر روز صبح که از خواب بیدار میشید مدام به دنبال این هستید که چه درسی رو مطالعه کنید، این مطالبی که الان مطالعه کردید رو چه زمانی مرور کنید، چه زمانی باید تست زنی انجام بدید و کِی باید مرور کنید. زمانی که شما برنامه ریزی داشته باشید پاسخ تمام این سوالات رو دارید و نیازی نیست هر روز نگران فراموش مطالب فراموش شده باشید.
اصلی ترین مزیت داشتن برنامه ریزی برای شما داشتن یک ذهن آروم به دور از استرس هست که باعث میشه کیفیت مطالعه بالایی رو تجربه کنید. بنابراین هر چه سریع تر به دنبال تنظیم یک برنامه ریزی درست و حسابی برای خودتون باشید، در این راه میتونید از کمک مشاوری که چندین سال سابقه موفق در زمینه مشاور کنکور داره استفاده کنید. این شخص با استاندارد های یک برنامه ریزی خوب کاملا آشناست و میتونه شما رو چندین قدم از رقبایی که دارید جلو بندازه.
هنری که باید یاد بگیری
کنکور میدون جنگه و جنگیدن هنر میخواد!
هنر یک کنکوری موفق اینه که:
روش مطالعه صحیح هر درس رو بلد باشه
بتونه برای خودش یک برنامه ریزی منسجم روزانه و هفتگی تهیه کنه
با انواع روشهای تست زنی و حل سوال آشنا باشه
انضباط شخصی و مدیریت زمان رو خوب بلد باشه
از خودش آزمونهای هفتگی بگیره تا خودش رو ارزیابی کنه و نقاط ضعف رو خودش مشخص کنه
ساعت مطالعه خودش رو ثبت کنه و هر روز کمی به تایم درس خوندن خودش اضافه کنه
با یه سرچ ساده میتونی در همین سایت میتونی این مهارت ها رو یاد بگیری.
رسیدن به جمع پنج درصدیها
شاید جالب باشه که بدونی چیزی در حدود 5 درصد کنکوریها توی تاپ ترین رشتههای دانشگاهی پذیرفته میشن، این یعنی تو این مسیر اگر برای بهترین شدن میجنگی باید مثل همون دو درصد رفتار کنی. از توصیهها و تجربیات رتبههای برتر میتونه مسیر رو برات مشخص تر کنه
بیشتر شرکت کنندههای کنکور سیاهی لشکر هستن ولی عده ای انگشت شماری از کنکوریها هم وجود دارن که تشنه موفقیت هستن دقیقا مثل خودت، باید بدونی تو با دیگران فرق داری.
به همین خاطر هست که وظیفه سنگین تری روی دوشِت داری.
فکر میکنم دیگه میدونی باید چه کار کنی. سریع دست به کار شو
یادت باشه گاهی وقتها باید “کَر” باشی
یک چیزی که خیلی دلم می خواست بهت بگم اینکه احتمال داره در مسیرت از طرف اطرافیان یا نزدیکانت دلسرد بشی.
بهت بگن که نمیشه یا نمیتونی
اینجور مواقع “کر” باش تا موفق بشی
اما اگر به حرف هاشون گوش بدهی چه اتفاقی میفته؟
آیندهات دقیقا مشابه اونها میشه، یک نگاه به چشماشون کن و از خودت بپرس آیا این آیندهای هست که همیشه آرزوش رو داشتم؟
پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی شریف و حقوق علامه و باقی رشتهها و دانشگاههای تاپ سهم کسایی شده که بارها شکست خوردن اما تسلیم نشدن
برات آرزو میکنم که بتونی برای آرزوهای بزرگ بجنگی چون اگر وقتی که نخوای برای رسیدن به آرزوهای بزرگ بجنگی مجبور میشی اونها رو با آرزوهای کوچک و ناچیز جایگزین کنی.