طول عمر ونیر کامپوزیت دندان
طول عمر ونیر کامپوزیت دندان
طول عمر ونیر کامپوزیت به عوامل مختلفی مانند جنس دندان ها، رعایت بهداشت و عادت غذایی بستگی دارد. در صورتیکه ونیر کامپوزیت به درستی صورت گیرد و پس از آن توسط بیمار، مراقبتهای لازم انجام شود، می توان گفتکه ونیر کامپوزیت دندان در رشت جزو یکی از با دوامترین درمان ها در حوزه دندانپزشکی بهحساب میآید.
سن کامپوزیت دندان
افراد بسیاری قادر به استفاده از این روش درمانی و زیبایی می باشند، اما توصیه دندانپزشکان متخصص این است که تا قبل از 18 سالگی نصب کامپوزیت دندان مگر در شرایط ضروری انجام نگیرد. زیرا ادامه داشتن رشد استخوان فک در این سنین، سبب می شود تا ظاهر کامپوزیت روی دندان ها تغییر کند.
کاربرد ونیر کامپوزیت دندان
یکی از پرمصرفترین کاربردهای ونیر کامپوزیت را باید در پر کردن دندان های خالی دانست. در واقع از این ماده خمیری شکل، بعنوان ماده پرکننده دندان های شما استفاده می شود و یا اگر از رنگ دندان هایتان رضایت ندارید، می توانید با رنگ کامپوزیت دلخواه یا همان عمل ونیر کامپوزیت، آنها را سفید تر و جذاب تر کنید. در مورد ونیر کامپوزیت می توان گفت که روشی تقریبا بدون ضرر برای زیبایی لبخند های شما می باشد. درمانی ماندگار که می تواند لبخندی منحصر به فرد رابرایتان به ارمغان آورد. مهمترین مزیت کامپوزیت ها به نسبت دیگر انواع روکش های دندان، این است که تنها سطح جلوی دندان ها را پوشش میدهند، درنتیجه بیشتر دندان سالم می ماند و نیاز به تراش چندانی ندارد. هرچند که روشهای بدون تراش نیز به دنیا معرفی شده اند. در واقع میزان تراش دندان به طرح و شکل اولیه دندان ها منوط است و گاه ممکن است هیچ نیازی به تراشیدن دندان نباشد.
فیلم ونیر کامپوزیت دندان
این مطلب به زودی به روزرسانی خواهد شد.
کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟
بعد از جلسه مشاوره و تعیین مناسب بودن این روند درمانی و زیبایی برای شما و تایید سلامت دندان هایتان، در ابتدا دندان ها بطور کامل تمیز می شوند تا به این ترتیب هرگونه جرم یا پلاک ایجاد شده در سطح دندان ها پاک شده و یک سطح تمیز برای کار گذاشتن روکش ونیر ایجاد شود.
در ادامه دندان ها بطور کامل خشک شده و پاک می شوند تا به این ترتیب اطمینان حاصل شود که هیچگونه رطوبت یا بزاقی در محل وجود ندارد که بتواند درعملکرد مواد باندینگ اختلال ایجاد کند.
سپس سطح جلوی دندان ها برای چسباندن مواد کامپوزیت به دندان ها، به وسیله مواد اسیدی متخلخل می گردد.
در نهایت، از مواد باندینگ مخصوص (چسب) بر روی سطح دندان استفاده شده و مواد ونیر کامپوزیت به آرامی بر روی دندان ها قرار می گیرند.
در این مرحله فرآیند اضافه کردن، برداشتن و آماده کردن مواد ونیر کامپوزیت بههمراه صیقل زدن آن و با کمک تکنیک لایه گذاری تکرار می شود تا به این ترتیب بتوان روکش ونیر نهایی را ایجاد کرد.
به هر حال نتایج نهایی بدست آمده در این حالت بستگی زیادی به تجربه هنری دندانپزشک زیبایی و توانایی های وی دارد.
در انتهاى کار، لایه نازک ونیر کامپوزیت روى سطح دندان پولیش و صیقلى می شود. از آنجا که لایه ونیر کامپوزیت بسیار نازک است، لذا براى جبران ضخامت آن لزومى به تراش دندان نیست و در این روش دندان ها تراش داده نمی شوند، مگر براى اصلاح نامرتبى دندان و یا کوچکتر کردن سایز دندان در اصلاح طرح لبخند.
درمان تمامى دندان هاى مورد نظر در یک جلسه قابل انجام است، زیرا تمام مراحل درمان ونیر کامپوزیت در مطب انجام می شود.
تفاوت ونیر کامپوزیت با ونیر پرسلن
- ونیر کامپوزیت ها در داخل مطب و توسط شخص دندانپزشک زیبایی، قابل ساخته شدن هستند، اما ونیر پرسلن پس از پروسه قالب گیری و فرستادن قالب ها به آزمایشگاه، ساخته می شوند که هم از نظر طول مدت زمان ساخت و هم حین استفاده با یکدیگر متفاوتند.
- اگر بنا به دلایلی ونیرها دچار آسیب دیدگی شدند، می توان ونیر کامپوزیت را اصلاح و ترمیم نمود، اما ونیر پرسلن لازم است تا تعویضگردد.
- عموما ونیر کامپوزیت هزینه کمتری نسبت به ونیر پرسلن دارد.
- برای جایگذاری ونیر کامپوزیت، دندانپزشک نیازی به تراش دندان ندارد و آسیبی به سطح دندان هایسالم وارد نمی شود. در حالی که برای استفادهاز ونیر پرسلن، لازم است تا دندان ها تراش داده شوند.